figowe smaki

Wpisy otagowane „shitake”

  • piątek, 24 czerwca 2011
    • Farfalle z grzybami i boczkiem

      2 plastry surowego  boczku wędzonego

      15 dag pieczarek

      kilka  suszonych grzybków shitake

      kawałek białej części pora

      1 ząbek czosnku

      200 ml śmietany

      olej

      sól, pieprz

      posiekana natka pietruszki

      utarty parmezan

      Grzybki shitake namoczyć w wodzie. Następnie gotować je pół godziny.

      Po ostudzeniu odciąć nóżki, a kapelusze pokroić w plasterki.

      Pieczarki oczyścić, pokroić w platerki.

      Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju. Dodać por pokrojony w półkrążki i posiekany czosnek. Zeszklić, a następnie dodać grzyby i smażyć je mieszając 5 min.

      Dolać śmietankę i dusić  5 min. Dodać sól, pieprz i  posiekaną natkę pietruszki.

      Wymieszać z ugotowanym makaronem i posypać tartym parmezanem.

       

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      piątek, 24 czerwca 2011 05:38

Kalendarz

Wrzesień 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl