Wpisy otagowane „kalarepa”
2 filety z łososia
1 kalarepa
1 łyżeczka posiekanego koperku
sól, pieprz
sok z cytryny
100 ml śmietany 30%
1 łyżeczka klarowanego masła
Kalarepkę obrać, pokroić w ćwiartki, a następnie w plasterki.
Filety z łososia opłukać , osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
W garnuszku rozgrzać masło, dodać kalarepkę, sól i pieprz do smaku.
Kalarepkę podlać niewielką ilością wody i dusić aż zmięknie.
Pod koniec dodać śmietanę i koperek.
Łososia zawinąć w folię i ugotować na parze.
Gotowego łososia polać sosem z kalarepką.
.
.
2 kalarepki
2 marchewki
1 łyżka masla
mąka
sól, cukier
.
Marchewkę i kalarepkę obrać, pokroić w kostkę.
W garnku zagotować wodę (powinno jej być tyle aby przykryła warzywa). Dodać sól i cukier.Warzywa gotować do miękkości.
Dodać masło, doprawić solą i cukrem. Oprószyć mąką, tak aby zagęścić sos.
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 |