figowe smaki

Wpisy otagowane „okra”

  • wtorek, 24 lipca 2012
    • Klopsiki z okrą

       

      20 dag mięsa mielonego

      1 sucha bułka

      jajko

      sól, pieprz

      bułka tarta

      olej

      1 puszka okry w zalewie (40 dag)

      1 łyżka przecieru pomidorowego

      1 łyżka czerwonej pasty curry

      1 szklanka bulionu lub wody

      cebula

      3 łyżki śmietanki 30%

      Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać razem z jajkiem  do mielonego mięsa.

      Mięso doprawić solą i pieprzem, dobrze wyrobić, uformować klopsiki wielkości orzechów włoskich.

      Klopsiki obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.

      Cebulę pokroić, zeszklić na rozgrzanym oleju i dodać do klopsików.

      Klopsy podlać bulionem lub wodą, dodać przecier  pomidorowy i pastę curry. Dusić  10 min, a następnie dodać pokrojoną na kawałki okrę.

      Całość zagotować razem, podlać śmietanką, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z ryżem.                                                                                                                                                                                                      

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      wtorek, 24 lipca 2012 07:19

Kalendarz

Październik 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl