figowe smaki

Wpisy otagowane „gulasz”

  • niedziela, 29 stycznia 2012
    • Wieprzowy gulasz z porem

       

      50 dag wieprzowiny (szynka)

      30 dag pieczarek

      1 por

      3 plastry surowego boczku wędzonego

      sól, pieprz

      pół szklanki śmietanki  kremowej

      olej

       

      Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.

      Pieczarki opłukać , pokroić w plasterki.

      Boczek pokroić w drobną kostkę.

      Por umyć dokładnie, pokroić w pierścienie (szerokości 0,5 cm)

      Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć na nim mięso. Zdjąć z patelni i przełożyć do garnka.

      Na tłuszczu, który został usmażyć boczek, przełożyć do garnuszka.

      Mięso podlać wodą, dodać sól, pieprz i dusić do miękkości.

      Pod koniec dodać   krążki pora i śmietanę.

      Gulasz zagęścić mąką ziemniaczaną.

      Podawać z knedlami.

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      niedziela, 29 stycznia 2012 08:47
  • niedziela, 27 czerwca 2010

Kalendarz

Grudzień 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl