figowe smaki

Wpisy otagowane „szalotki”

  • środa, 30 listopada 2011
  • piątek, 02 września 2011
    • Gulasz wołowy z bakłażanem

       

      50 dag wołowiny

      4-5 szalotek

      1 bakłażan

      1 szklanka czerwonego wytrawnego wina

      1 szklanka bulionu wołowego

      olej

      1 łyzeczka suszonego tymianku

      2 listki laurowe

      pieprz, sól

      2 ząbki czosnku

      mąka do zagęszczenia sosu

      Mięso wołowe opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.

      Czosnek pokroić w plasterki, cebulkę obrać.

      W rondelku rozgrzać olej, usmażyć na nim partiami mięso.  Mięso  wyjąć i na tym samym tłuszczu  podsmażyć lekko czosnek i szalotki.

      Dodać mięso, tymianek, listki laurowe, pieprz,  połowę wina i bulionu, dusić  do miękkości.

      W trakcie gotowania gulasz podlewać w miarę potrzeby winem i bulionem.

      Kiedy mięso jest już prawie miękkie dodać pokrojony w kostkę bakażan. Dusić  razem ok. 15 min.

      Na koniec gulasz zagęścić  mąką.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      piątek, 02 września 2011 08:24

Kalendarz

Sierpień 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl