figowe smaki

Wpisy otagowane „Panga”

  • piątek, 12 lutego 2010
    • Panga - chińskie wariacje

      2 filety z pangi rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki, skropić je sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Odstawić w chłodne miejsce na pół godziny.

      Potem kawałki ryby moczyć w lekko ubitym białku, a następnie w mące ziemniaczanej i obsmażyć na oleju.

      Upieczoną rybę zdjąć z patelni i odłożyć.

      Na  oleju, który został z smażenia ryby smażymy   najpierw pokrojone  w talarki pieczarki. Zdejmujemy je z patelni , a potem smażymy posiekany ząbek czosnku, posiekaną papryczkę chili i starty kawałek  świeżego imbiru i pokrojoną dymkę i paski czerwonej papryki.

      Kiedy się zeszklą dodajemy do nich  pieczarki,   podlewamy rosołem , chwilę gotujemy,  a następnie dodajemy   kawałki ryby. Dusimy jeszcze ok 5 min.

      Dosolić do smaku, podawać z ryżem na sypko.

       

       

       

       

       

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „Panga - chińskie wariacje”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      piątek, 12 lutego 2010 08:44

Kalendarz

Sierpień 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl